Pyhtään meriveneilijät

VIIRIT JA LIPUTUS

LIPUTUSOHJE

Tarkan liputusohjeen voit katsoa SPV:n sivuilta, mutta yleisesti tulee muistaa:

  • Seuran perälippua ei saa käyttää kuin kuluvalla veneilykaudella katsastetussa veneessä
  • Perälippu lasketaan Suomen liputussääntöjen mukaisesti, jos ollaan rannassa. Ajon aikana lippu on perässä.
  • Meillä käytössä ns. seuraviiri (SPV:n jäsenyhdistyksen viiri), jota toivotaan uusittavan, kun huomaa sen olevan huonossa kunnossa. Seuralla ei ole erikseen veneenomistajan, kommodorin ja varakommodorin viiriä.

KERHOVIIRI

Kerhoviiri on kaksikielekkeinen viiri, joka tuli liittojen yhdistyessä Moottoriveneliiton/Veneilyliiton perintönä. Silloinen liiton erikoismerkki, joka oli alkuaan ja edelleenkin Suomen Moottoriveneklubin erikoismerkki, on nyt korvattu Suomen Purjehdus ja Veneilyn veneseuralipun erikoismerkillä. Kerhoviiri on erityisesti mootoriveneilijöiden suosiossa ja siinä kerho tunnistetaan viirin väreistä ja värikenttien yhdistelmistä.

PMV:N KERHOVIIRI on tummansininen, valkoinen ja punainen väritykseltään.

Kerhoviirit ovat yksivärisiä, kaksivärisiä tai kolmivärisiä (valkoinen,keltainen, sininen, punainen, vihreä, musta, oranssi tai violettilippuväreinä). Kenttä on joko yhtenäinen yksivärisillä tai jaettu kahteen tai kolmeen kenttään kaksi tai kolmivärisillä. Jakotavat ovat joko kerran tai kahdesti katkoinen (vaakasuoraan) tai viirissä on nostimenpuoleinen pieli eri väriä kuin viirin liehuvanpuoleinen pitempi osuus. PMV:n viiri on kolmivärinen.

SEURAVIIRI

Seuraviiri ei ole virallinen nimi, mutta sellaisena voidaan pitää sellaista seuran saalinkiviiriä, joka ei ole veneseuralipun muodosta johdettu veneenomistajan viiri, vaan esimerkiksi vain seuran erikoismerkin sisältävä viiri, jossa ei ole sinivalkosta ristikuviota.VUK:lla ei ole seuraviiriä, esimerkiksi Merikarhu-viiri on seuraviiri.

VENEENOMISTAJAN VIIRI VAI KERHOVIIRI?
Veneily-yhdistyksen jäsenyyden osoittamiseksi voi käyttää veneenomistajan viiriä tai kerhoviiriä. Ehdotonta linjausta tai suositusta ei ole, yleensä purjeveneet käyttävät veneenomistajan viiriä ja moottoriveneilijät kerhoviiriä.

Pyhtään meriveneilijät ry

Majavankuja 1, 49210 Huutjärvi

Copyright © 2015. All Rights Reserved.